

Tiedetään myöskin, että sydäninfarktin jälkeen uusien infarktien esiintyvyys ja näihin kuolleisuus vähenee, jos nautitaan omega-3-valmisteita. japanilaisilla ja eskimoilla, jotka ruokavaliossaan saavat runsaasti kalaa ja sitä kautta omega-3-rasvahappoja, sydän- ja verisuonitautien esiintyvyys on huomattavan paljon pienempää kuin monissa muissa väestöissä, sanoo dosentti Markku Ahotupa Turun yliopiston biolääketieteen laitokselta. Jonkunlaista suojaa ne aivan varmasti antavat.Tiedetään, että esim. Ne nimittäin saattavat suojata sydän- ja verisuonitaudeilta. Suurin osa saamistamme omega-3-rasvoista on alfalinoleenihappoa ja kalan pitkäketjuisten rasvahappojen osuus on arviolta vajaa viidennes.Īmerikan Sydänjärjestö ja Maailman terveysjärjestö suosittelevat, että ihmiset varmistaisivat omega-3-rasvahappojen saantinsa.

Suomalaisilla omega-3-rasvojen saanti on keskimäärin varsin hyvällä tasolla laajamittaisen rypsiöljyn käytön ja kohtalaisen kalan syönnin ansiosta. Omega-3-rasvahappoja saadaan paitsi kalaöljyistä, myös useista kasvikunnan tuotteista (pellavaöljy, rypsiöljy, soija ja saksanpähkinät). Omega-3-rasvahapot ovat monityydyttymättömiä rasvahappoja, joita ihminen ei itse kykene valmistamaan elimistössään ja joita on saatava ravinnosta. Totta vai tarua? Uutisointien mukaan omega-3-rasvahapot ovat tosi tärkeitä aivoille, hyvälle näkökyvylle, ihon ja hermoston terveydelle, immuniteetille, sydämelle ja verenkierrolle sekä positiiviselle mielialalle. Omegat ovat jatkuvasti uutisarvoinen aihe, mutta mitä ne todella ovat? Omega-3 ja Omega-6 viittaavat kahteen rasvahapporyhmään, joita on saatava ravinnosta päivittäin. Tämä ei kuitenkaan horjuttane kokeen läpivientiä, vaan tarkoituksena on syödä urhoollisesti purkki loppuun.

:)Īrtikkelin lopussa tosin mainitaan, että kalaöljylisien käyttöä ei suositella ja että suuri osa Omega kolmosista tulisi kasviperäisistä lähteistä. Viisi euroa kuukaudessa olisi pieni hinta kaikista noista alla olevassa tekstissä mainituista hyödyllisistä vaikutuksista. Tyydyin valitsemaan kokeeseeni halvimmat mahdolliset tropit, eli 60 kappaleen satsin Pirkka Omega-3 -kapseleita. Kalaruokien valmistaminen rasvahappojen toivossa ei ole minulle luontevin valinta, joten on tyydyttävä kapseleihin. Kyseisellä rasvahapolla väitetään olevan monia myönteisiä vaikutuksia. Aloitin eilen vähintään kuukauden kokeilun Omega kolmosilla.
